Virusii cibernetici | Un pericol pentru lumea digitala!

VirusiIn general, virusii cibernetici ( cunoscuti si sub numele de "malware" ) sunt programe daunatoare care se instaleaza singure, fara permisiunea utilizatorului. De cele mai multe ori, obiectivul principal pentru care sunt creati virusii cibernetici este reprezentat de colectarea unor informatii generatoare de bani.

In functie de tipul virusului, aceste programe malitioase provoaca numeroase neplaceri utilizatorilor. Cea mai frecventa problema cu care se pot confrunta utilizatorii consta in pierderea de bani si date confidentiale, motiv pentru care o bună parte din aceste programe daunatoare pot fi oprite prin intermediul unui anti-virus/anti-malware cu licenta. De aceea, pentru a elimina virusii, trebuie instalat un program de securitate de incredere.
Insa, datorita faptului ca virusii cibernetici se perfectioneaza continuu, este posibil ca uneori si cele mai bune programe de securitate sa dea gres in ceea ce priveste protejarea riguroasa a datelor. Intre timp, se vor dezvolta noi actualizari pentru anti-virus. Nu este de mirare de ce apar tot mai multe amenintari la adresa securitatii virtuale – tehnologia evolueaza rapid, iar dispozitivele inteligente joaca un rol important in viata noastra de zi cu zi.

Cele mai intalnite tipuri de amenintari sunt:

Virusii 2

Virusii cibernetici cu impact in istorie sunt:

 

Antivirus
Cateva programe anti-virus cunoscute in lume sunt:

Virusii sunt impartiti in doua categorii:
-virusi hardware (afectează direct discul dur, discul flexibil și memoria)
-virusi software (afectează fisierele, respectiv programele din memorie sau disc, inclusiv sistemul de operare sau componente ale acestuia)

Virusul prezintă două caracteristici de bază: se auto-execută şi se auto-multiplică. O strategie de protectie impotriva programelor malitioase este de a împiedica accesul software-ului malware la computerul tinta.