Logo Facebook8    Logo Youtube12     Logo twitter

Pagină Web | Ce este si cum se creeaza?

Pagina WebO pagina web este un element aflat in marea conexiune numita internet. Acestea au formatul HTML sau XHTML si se salveaza cu extensia .html sau .htm. Mai multe pagini web la un loc formeaza un website.
Gandeste-te la o pagina de internet ca la o pagina dintr-o carte. Cele doua sunt asemanatoare intre ele, dar o diferenta semnificativa este reprezentata de modul in care acestea sunt afisate.
O pagina web este afisata pe un ecran / monitor cu ajutorul pixelilor. Astfel, reiese o alta diferenta si anume ca pe o pagina web se pot integra videoclipuri ce pot fi redate.

Navigarea de la o pagina la alta se realizeaza prin intermediul hyperlink-urilor (legaturi). In general, un hyperlink este implementat intr-un element cum ar fi o imagine, un text sau un buton. In momentul cand apasam click dreapta pe un hyperlink site-ul ne va redirectiona catre o alta pagina specificata in codul ce defineste hyperlink-ul.
Fiecare pagina web are un nume prin care se diferentiaza de celelalte si permite redirectionarea spre ele. Acest nume este reprezentat de adresa URL.

Crearea unei pagini web
Pentru a crea o pagina web avem nevoie doar de un editor de text (notepad) si de cateva cunostinte ale limbajului HTML.
In spatele a ceea ce vedem afisat pe o pagina web se afla un intreg cod. De exemplu, pentru a afisa o imagine avem nevoie de codul <img src="/nume_imagine.jpg">. Acest cod face parte din limbajul HTML, iar codurile din HTML se mai numesc si etichete. Limbajul HTML contine foarte multe etichete fiecare avand rolul ei in creearea unei pagini web.
Daca vrei sa inveti HTML si sa-ti creezi propriul site apasa click aici pentru a deschide tutorialul gratuit ce te introduce pas cu pas in limbajul HTML.

Structura unei pagini web
O pagina web este formata din trei niveluri si anume header, body si footer.
Nivelul header este primul nivel de sus pe care il vedem atunci cand accesam o pagina dintr-un anumit website. In acest nivel se afla deobicei logo-ul, meniul de navigare si bara de cautare a site-ului.
Nivelul body este al doilea nivel dupa header si contine articolul propriu zis al paginii. Prin articolul propriu zis al paginii se intelege un text cu o anumita tema pe care detinatorul unui site web il creaza pentru audienta sa. In interiorul articolului se pot adauga imagini sau videoclipuri pentru a face audienta sa inteleaga cat mai bine tema articolului.
Ultimul nivel este footer si se afla la sfarsitul unei pagini web si poate contine informatiile de contact ale website-ului.

Continutul unei pagini web
Paginile web pot contine:

  • text
  • imagini
  • sunete
  • videoclipuri
  • reclame
  • butoane
  • hyperlink-uri
  • aplicatii interactive (jocuri, formulare, etc)
  • virusi cibernetici

Acest site foloseste cookie-uri.

Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că aveti cea mai bună experiență pe acest site.

I understand
DESPRE NOI
World-IT este un site care are ca domeniu Tehnologia Informatiei(IT).
Acest site are ca prim scop introducerea persoanelor in acest domeniu. Mai multe informatii aici.

URMARESTE-NE 
Logo Facebook8  Logo Youtube12  Logo twitter