Logo Facebook8    Logo Youtube12     Logo twitter

Lecția 2 MySQL | Crearea unui tabel într-o bază de date

Crearea unui tabel MySQLÎn lecția anterioară am invățat cum se creează o bază de date, iar acum urmează să o populăm cu diverse informații.
Baza de date suport se intitulează "depozitare".
Îți propun să facem un mic joc de imaginație și să ne gândim la această bază de date ca la un depozit de fructe. Un astfel de depozit găzduiește mai multe feluri de fructe (banane, mere, pere, etc.), cuprinzând o anumită cantitate pentru fiecare articol, formându-se stocul final. Pentru a ține o evidență precisă a gestiunii, depozitul trebuie să aibă o bază de date în acest scop.

Atât stocul depozitului de fructe, cât și baza de date "depozitare", vor avea ca și componente: "nume și cantitate", la care se adaugă un "id" unic.
În introducerea acestui curs, am evidențiat faptul că o bază de date este salvată sub formă tabelară, iar componentele "id, nume și cantitate" vor fi cap de tabel.
Componenta "id" reprezintă un numar unic apllicat elementelor bazei de date prin care le vom deosebi mult mai ușor (putem spune practic că este un identificator).
Acest identificator va avea valori numerice întregi și se va incrementa automat. Prin incrementare automată se înțelege că de fiecare dată cand vei adăuga elemente (linii) în baza de date, acestea vor fi numerotate automat în ordine crescătoare pornind de la valoarea 1.

Mai întâi de toate trebuie să scrii în consolă codul "USE depozitare". Codul "USE" nu face altceva decât să selecteze baza de date pentru a putea lucra la aceasta.
După ce am selectat baza de date, trebuie să creăm un tabel care va conține coloanele "id, nume și cantitate". Vom crea tabelul cu numele "fructe" utilizând codul "CREATE TABLE depozit". Fiecare coloana de tabel trebuie să aibă un anumit tip de date.
Vom începe cu "id", pentru care am stabilit deja că va conține doar valori numerice. Tipul de date care corespunde valorilor numerice întregi este "INT". Ne mai rămâne să specificăm acestui cap de tabel că trebuie să conțină doar valori pozitive care se incrementează automat și că va conține O valoare unică. Codul "UNSIGNED" se folosește pentru a stabili faptul că acest cap de tabel poate avea doar valori pozitive, iar codul "AUTO_INCREMENT" va incrementa automat elementele tabelului.
Pentru a defini valorile coloanei "id" ca fiind unice vom folosi atributul "PRIMARY KEY".
Codul final pentru coloana id va fi "id INT UNSIGNED AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY".
Se poate observa că atributele sunt separate între ele doar prin spațiu.

Urmează coloana "nume" care bineînteles va conține litere (caractere). Numele are o lungime variabilă, așa că ne vom folosi de tipul de date "VARCHAR". Putem seta un număr limitat de caractere ce pot fi introduse punând o paranteza imediat după tipul de date în care vom specifica numarul maxim de caractere "VARCHAR(100)". Numele este bine să nu fie uitat când introducem datele așa că, putem introduce atributul "NOT NULL" pentru a ne asigura că această căsuță nu va fi niciodată goală.
Codul final pentru coloana nume va fi: "nume VARCHAR(100) NOT NULL".

În final mai avem coloana "cantitate". Această coloană va fi tot de tip "INT", dar vom specifica prin atributul "NULL" ca această căsuță poate să rămână și necompletată.
Codul final pentru coloana cantitate va fi: "cantitate INT NULL".

În continuare voi pune codul complet care va trebui să apară și la tine în consolă pentru a funcționa la momentul rulării acestuia. Încearcă să-l înțelegi și nu să-i dai copy-paste:

CREATE TABLE fructe(
id INT UNSIGNED AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
nume VARCHAR(100) NOT NULL,
cantitate INT NULL);

Dacă analizăm codul complet mai putem specifica faptul că cele trei componente "id, nume și cantitate" sunt cuprinse de tabelul "depozit" între paranteze rotunde"()" și separate între ele prin virgulă ",".


 

 

Acest site foloseste cookie-uri.

Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că aveti cea mai bună experiență pe acest site.

I understand
DESPRE NOI
World-IT este un site care are ca domeniu Tehnologia Informatiei(IT).
Acest site are ca prim scop introducerea persoanelor in acest domeniu. Mai multe informatii aici.

URMARESTE-NE 
Logo Facebook8  Logo Youtube12  Logo twitter