În lecțiile anterioare am creat o bază de date cu numele "depozit" în care am introdus un tabel numit "fructe", având coloanele "id, nume și cantitate".
În această lecție te voi învăța cum se introduc informații în coloanele bazei de date.
Mai întâi de toate trebuie să ne reamintim faptul că am setat pentru coloana "id" ca să se autoincrementeze, ceea ce înseamnă că nu vom adăuga valori în această coloană deoarece iși va atribui singură valori în ordine crescătoare începând de la 1.
Pentru coloana "nume" am setat ca tipul de date să fie de tip "varchar", așa că vom putea introduce doar caractere, iar pentru coloada "cantitate" am setat tipul de date "int" însemnând faptul că vom putea introduce doar valori numerice.
Structura codului pentru introducerea datelor într-o bază de date este următoarea:
INSERT INTO nume_tabel(coloana_1, coloana_2, .., coloana_n) VALUES (valoare_1, valoare_2, ..., valoare_n);
La prima vedere acest cod te poate speria, dar până la finalul acestei lecții iți vei da seama ca este destul de simplu.
În structura codului pentru introducerea datelor trebuie să modifici doar parametrii "nume_tabel" și "coloana_1, coloana_2", respectiv valorile "valoare_1, valoare_2".
În cazul bazei noaste de date, cu excepția coloanei "id" mai avem coloanele "nume", respectiv "cantitate".
Pentru coloana "nume" vom introduce valoarea "mere", iar coloanei "cantitate" îi vom atribui valoarea "50". La "nume_tabel" vom introduce numele tabelului creat pentru baza noastră de date și anume "fructe".
Codul final este reprezentat astfel:
INSERT INTO fructe(nume, cantitate) VALUES ('mere', 50);
Acest cod ar putea fi citit în felul următor: Introduce în coloanele tabelului fructe (nume, cantitate) valorile (mere, 50).
În prima paranteză se regăsesc coloanele tabelului, iar în a doua paranteză se află valorile pe care dorim sa le atribuim coloanelor din prima paranteză.
Este de subliniat faptul că prima valoare din a doua paranteză îi va fi atribuită primei coloane din prima paranteză, ceea ce înseamnă că se respectă oridinea elementelor din paranteză.
După ce vei rula acest cod în consolă se vor introduce primele date în baza de date și ți se va crea prima linie din tabel exact ca în imaginea următoare:
Această metodă de introducere a datelor o poate folosi numai administratorul bazei de date!
Dar ce facem atunci când dorim să colectăm informațiile completate de utilizatorii unui site? În acest caz, trebuie sa utilizăm un formular care să colecteze informațiile introduse de un utilizator și să le stocheze într-o bază de date.
La finalul acestui curs MySQL, vom crea o aplicație care va consta într-o pagina ce va colecta informațiile dintr-un formular și le va stocha într-o bază de date.
Codul aplicației va fi explicat pas cu pas pentru a fi înțeles pe deplin.