Logo Facebook8    Logo Youtube12     Logo twitter

Evolutia Tehnologiei

Evolutia tehnologiei     Una dintre cele mai complexe personalitati ale tuturor timpurilor, Albert Einstein, afirma ca " timpul exista pentru ca lucrurile sa nu se intample in acelasi timp."

     De-a lungul vietii, oamenii si-au dorit ca sa construiasca prin intermediul evolutiei perpetue a tehnologiei bine cunoscuta masina a timpului. Aparent, putem spune ca toti suntem inzestrati cu o masina speciala a timpului. Pe unii ne duce inapoi in timp, in trecutul nu demult apus, aceasta masina a timpului fiind numita amintire. Pe altii ne indreapta spre viitor, aceasta masina a timpului purtand numele de visare.

     In urma cu un secol, tehnologia abia prindea contur. În anul 1900, un inginer american pe nume John Elfrith Watkins Jr. a publicat un articol celebru intitulat "What May Happen in the Next Hundred Years"(„Ce se va întâmpla în următorii 100 de ani”) pentru The Ladies' Home Journal(o revistă americana pentru femei.) Acesta isi imagina o lume în care tehnologia sa fie utilizata in scopuri creative. Printre lucrurile pe care Watkins le-a prevazut si s-au adeverit se numara fotografiile digitale color, pe care le-a intuit cu exactitate, ca "vor aparea in ziare la o ora dupa ce au fost facute", indiferent de locul de pe Planeta in care vor fi facute. De asemenea, el a anticipat aparitia telefoanelor mobile care vor permite conversatii intre persoane din orice loc de pe Pamant, precum si televiziunea, prin care "oamenii vor vedea ce se intampla in lume, vor vedea imagini pe ecrane conectate la camere, la mii de kilometri distanta".

Masina timpului

     Procesul de revolutionare tehnologica a fost posibil datorita utilizarii tehnologiilor de ultima generatie existente in vederea dezvoltarii viitoarelor tehnologii.

Traim intr-o era a tehnologiei, fel si fel de dispozitive care ne usureaza munca si viata de zi cu zi, ne ajuta sa facem noi descoperiri, sa comunicam cu diverse persoane din intreaga lume ,sa ne delectam privirea si sa ne dezvoltăm cunostintele . De-alungul timpului, inventiile tehnologice au schimbat lumea necontenind în a se dezvolta şi perfecţiona, conducând inevitabil spre noi invenţii. Cu totii stim ca la inceput un computer ocupa o suprafata foarte mare. De asemenea, dispozitivul era dotat cu o putere extrem de slabă, în comparaţie cu actualele şi minusculele device-uri, precum telefoanele mobile.

     Din punctul meu de vedere, computerele actuale depasesc performanta creierului uman, fiind capabile sa se autoimbunatateasca prin mentinerea ritmului de crestere exponential al vitezei de calcul. Tehnologia a ajuns in scurt timp sa reprezinte legatura noastra cu lumea. Să nu uităm nici de evoluţia dispozitivelor de stocare a informaţiilor. Cu ajutorul lor putem salva o cantitate imensă de date folosind stick-uri USB de mărimea unui bob de fasole.

     O întrebare fireasca sta pe buzele tuturor: oare cum va arăta lumea peste încă zece, 50 sau o sută de ani? Fara indoiala, medicina este domeniul care va beneficia cel mai mult de pe urma progresului tehnologic din ultimul timp. De exemplu, în viitorul apropiat, pacientii ar putea fi consultati chiar si în locuri în care nu se afla nici un doctor sau specialist pe o raza de sute de kilometri. Totodata, o alta însemnata realizare poate fi reprezentata de oamenii de stiinta care cerceteaza in prezent modul un care ar putea utiliza imprimantele 3D pentru a confectiona organe viabile in realizarea transplanturilor.

Om bionic

     Probabil ca inca mai sunt persoane care viseaza la "tinerete fara batranete si viata fara moarte". Din pacate, stim cu totii ca moartea este inevitabila. Insa, viitorul ne poate reda cu ajutorul tehnologiei o prima interventie cu efect anti-imbatranire. Va intreb, cati dintre voi nu ar vrea sa fie dotati cu puteri supranaturale: sa fie invizibili cu ajutorul unei mantii sau sa citeasca gândurile celor din jur de la o distanta destul de considerabila?!

     In cat timp, ar putea lua nastere animalele virtuale cu minți digitale? De asemenea, ar fi o deosebita placere daca in cel mai scurt timp, frigiderul se va alimenta singur sau aragazul se va seta automat la o anumita temperatura inchizandu-se ulterior la sfarsitul operatiunii. Unele asteptari par imposibile dar nu uitati niciodata ca VIITORUL este imprevizibil, mereu plin de surprize la care nici macar nu visam acum.

Va multumesc pentru atentia acordata!

 

Acest site foloseste cookie-uri.

Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că aveti cea mai bună experiență pe acest site.

I understand
DESPRE NOI
World-IT este un site care are ca domeniu Tehnologia Informatiei(IT).
Acest site are ca prim scop introducerea persoanelor in acest domeniu. Mai multe informatii aici.

URMARESTE-NE 
Logo Facebook8  Logo Youtube12  Logo twitter