Viata noastră este asemenea unui puzzle, singura deosebire consta in incapacitatea de a descifra imaginea de pe "capacul cutiei" pentru a ne ajuta să asamblam cu precizie toate piesele. Insa, viata nu este un simplu puzzle deoarece nu are buton de replay. Poate fi traita doar o singura data, de aceea, ar fi mare pacat sa nu traim totul la maxima intensitate. Benjamin Franklin afirma :“Iubesti viata? Atunci nu risipi ca un nesabuit timpul, caci din timp este facuta viata!” Pe de altă parte, viata bate filmul, caci ea isi scrie singura propriul scenariu.
Cunoasterea vietii este de altfel un proces complex ce face trimitere directa la calea care conduce spre viata, incepand cu regenerarea si avansand treptat catre simtul interior al vietii.
Medicina este cunoscuta in intreaga lume drept "arta de a vindeca". In scrierea istoriei medicinei, Hipocrate, cel mai vestit medic al Greciei Antice, supranumit "parintele medicinei" a jucat un rol deosebit de important. Numele lui Hipocrate este adesea pronuntat si in zilele noastre, fiind legat de Juramantul lui Hipocrate pe care viitorii medici din intreaga lume il rostesc la sfarsitul ceremoniei de absolvire a ciclului universitar. Juramantul lui Hipocrate este o procedura care cuprinde toate indatoririle morale ale unui medic in exercitarea profesiunii sale. Chiar daca, in timp, juramantul a suferit modificari, esenta lui este aceeasi.
În prezent medicina este limitata. Cu toate ca aparent avem la indemana toate informatiile necesare pentru a stii cum functionează corpul uman, inca nu detinem suficiente resurse pentru a vindeca anumite afectiuni. Aici intervine tehnologia!
Ganditi-va ca am putea crea cu ajutorul unei imprimante 3D foarte avansate un organ care sa fie compatibil din toate punctele de vedere persoanei care are nevoie de el. Deja mainile si picioarele bionice nu mai sunt un lucru iesit din comun.
In epoca contemporana, medicina este mai mult decat o stiinta. Medicina este un amalgam de sentimente, care are ca fundament emotia, iubirea si placerea nemarginita de a te dedica trup și suflet unei cauze nobile spre vindecarea altor suflete.
Potrivit medicinei traditionale chinezesti, constatam ca bolile interne sunt adesea cauzate de cele sapte emotii: bucurie, tristete, furie, suparare, melancolie, frica si spaima. Intr-o era a tehnologiei si a informatiei, emotiile ar putea parea invechite . Si totusi, cu tehnologie si informatie sau fara tehnologie si informatie, sentimentele si emotiile exista, le resimtim mai mult sau mai putin intens si uneori chiar ne acapareaza fara sa vrem. Extrem de interesanta este viziunea orientala in relatia emotie-organ-boala. Excesul unei emotii poate dauna in timp organului care are stransa legatura cu emotia respectiva, in timp ce reprimarea emotiilor ne face vulnerabili la aparitia bolilor cronice.
Bucuria excesiva este legata de inima; teama este legata de rinichi; furia este legata de ficat; concentrarea si grijile sunt legate de splina; iar anxietatea si tristetea sunt legate de plamani si intestinul gros. Toate emotiile negative influențează organismul si dezvoltarea lui, producand dezechilibre energetice. Pe de altă parte, intr-o lume fara emotii, viata noastra ar fi plata.
Toate aceste emotii pleaca de la creier.
Creierul mai este considerat cel mai performant calculator. Daca am dispune de tehnologia necesara intelegerii functionarii pe deplin a creierului, am putea realiza lucruri uimitoare.
In prezent cu ajutorul unor dispozitive de ultima generatie atasate in jurul capului, doar cu puterea mintii putem controla miscarea anumitor obiecte.
Viitorul este imprevizibil iar subconstientul este cheia vietii!