Introducere HTML

Html1Cu totii suntem conectati la internet intr-un fel sau altul. Internetul a devenit foarte popular deoarece putem gasi pe acesta informatii foarte utile pentru viata de zi cu zi.
Dar de unde vin aceste informatii?
Aceste informatii (imagini, text, audio) sunt publicate pe internet de catre persoane care detin un anumit site.
De exemplu:
O persoana care este pasionata de bucatarie si vrea sa impartaseasca retetele cu restul lumii, isi va construi un site in care va prezenta propriile retete si va deveni astfel o mica "veriga" din internet. Pe langa satisfactia de a impartasi retetele acesteia altor persoane, aceasta are posibilitatea de a face si bani prin monetizarea site-ului.
Sunt mai multe metode prin care un site se poate monetiza, dar pentru a face acest lucru ai nevoie de trafic. Fara un trafic mare, nu vei putea scoate bani din site.

 

Daca ti-am captat atentia si doresti sa faci si tu parte din lumea virtuala numita Internet, parcurge acest tutorial prin care vei invata cum sa iti construiesti singur un site.

Pentru a realiza, actualiza si modifica pagini web ai nevoie sa stii limbajul HTML (Hypertext Markup Language).
HTML descrie formatul primar in care documentele sunt distribuite si vazute pe Web.

Initialele HTML provin de la HyperText Markup Language.
HyperText se caracterizeaza prin faptul ca un text, imagine, poate fi utilizat ca o referinta catre un alt document, mecanism prin care se face legatura cu mai multe documente sau cu acelasi document

HTML descrie formatul primar in care documentele sunt distribuite si vazute pe Web.
HTML este diferit de celelalte limbaje de programare precum C++, Pascal, fiind format din etichete.

Aceasta a fost o mica introducere in limbajul HTML. In continuare vei gasi lectii prin care vei putea pune in practica cele invatate si in final, sa iti finalizezi constructia site-ului pe care il doresti.

Site-ul propus de mine va arata la finalul cursului asa:
site html1