Logo Facebook8    Logo Youtube12     Logo twitter

Introducere Baze de Date

Introducere Baze de date databaseMicrosoft Access este unul din cele mai cunoscute sisteme de gestiune a bazelor de date relaţionale,  care face parte din suita de programe Microsoft Office. 

Acest program are un sistem de control al bazei de date (database engine) si o interfata grafica pentru a interactiona cu utilizatorii. Aplicatiile de baze de date in Access se pot construi foarte usor datorita generatoarelor de aplicatii (Wizards). Wizards permite proiectarea vizuală a bazelor de date şi a formularelor (forms) pentru interfata grafica.

Ce este o baza de date?

O baza de date este un instrument pentru depozitarea și organizarea informațiilor. 

Fiecare dintre noi este inclus intr-o baza de data. Ganditi-va la cardul de sanatate. In momentul in care ne prezentam la medic pentru o consultatie, cardul de sanatate este introdus intr-un aparat specializat prin intermediul caruia, medicul afla informatiile necesare pentru a cunoaste mai bine pacientul. Toate aceste informatii sunt incluse intr-o baza de date. Prin urmare, bazele de date se regăsesc în viața de zi cu zi sub diferite forme.

O data este o informație codificată și stocată pe un suport de memorare, caracterizata printr-un identificator (un nume) și o valoare.

In continuare, ne vom axa pe crearea bazelor de date in programul Microsoft Access 2016.

Acest site foloseste cookie-uri.

Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că aveti cea mai bună experiență pe acest site.

I understand
DESPRE NOI
World-IT este un site care are ca domeniu Tehnologia Informatiei(IT).
Acest site are ca prim scop introducerea persoanelor in acest domeniu. Mai multe informatii aici.

URMARESTE-NE 
Logo Facebook8  Logo Youtube12  Logo twitter